Etapp 3

Salemetappen 2013

 

Etappinfo

Fastighetsgirot Etapp III är avklarat!

Vi blev till slut 25 personer som genomförde den 73 km långa bedriften. Vädret var verkligen på en cyklists sida. Perfekt lagom varmt och tämligen svaga vindar. Bansträckan som Kent Pergéus designat gick inte heller av för hackor. Banan gick mestadels över böljande vårlandskap och vi kryssande mellan ängar, sjöar, herrgårdar och en och annan irriterad bilist som ville ha båda filerna för sig självt. Depån som Inspecta riggat på en perfekt plats, efter 41 km, var laddad med energirika drycker och tillika tilltugg.

 

Behövs förstås inte, men jag nämner det ändå; Stämningen bland samtliga cyklister var på topp. Alla hade gott om energi hela vägen och den sista milens ”fri fart” kan närmast beskrivas som en explosion. Lyckorusade samlades vi sedan i Salems centrum och ortens taco-restaurang för allmänt gemensamt skrävlande över vår insats samt lite utlottning av cykelslungor från Computence.

 

Vi klarade oss från den förväntade punkteringen men däremot fick vi stanna några gånger på grund av en del kedjestrul. Snittfarten på cykeldatorn indikerade 28,28 km/h. Men då ingick dubbla passeringar av Södertälje innerstad. En kanske lite mer rättvis beskrivning av genomsnittsfarten borde nog vara runt 30 - 31 knyck.

 

Vi får se om och i så fall var vi köra nästa etapp. Ryktet om loppet har dock nått Dagens Industri som var på plats och skrev ihop en artikel som lades ut dagen efter på välexponerad plats (sista sidan). Så där fick vi, per automatik, extra draghjälp att sprida kännedom om Fastighetsgirot.

Tack precis alla deltagare och depåfixare som var med och gjorde Fastighetsgirot etapp III!

 

P-O

 

 

 

 

 

 

 

Bansträckning

Etappen har designats av Kent Pergeus (fastighetschef Salems kommun). Vi tackar för detta!

 

Om du klickar på kartan nedan kommer du till Ride with GPS där du kan se banan i detalj.

Copyright © 2012 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB | Huvudkontor: Kungsgatan 29, Box 7044, 103 86 Stockholm | Tel 08 696 95 50 | info@fforum.se